Måned: februar 2020

Podcast: Computational thinking – At tænke med maskiner

Kulturarvsclusteret er igen aktuel i en podcastserie. Denne gang i forbindelse med podcasten ‘Computational Thinking’, der udgives af IT-vest og bliver produceret af Anders Høeg Nissen fra podLAB.

Serien handler om informatik og brugen af computationelle metoder i forskning og uddannelse, hvor femte episode har særligt fokus på computationelle metoder i litteraturhistorien. I episoden taler Mads Rosendahl Thomsen om forskellige computationelle metoder, og hvordan forskningen ændrer sig ved anvendelsen af disse metoder, herunder også hvordan teamwork er et vigtig aspekt i det nye forskningslandskab.

Projektleder for Kulturarvsclusteret, Per Møldrup-Dalum, og storage manager, Jens Henrik Jensen, tager lytteren med ind i serverrummet til supercomputeren, Kulturarvsclusteret, hvor der bliver snakket om specifikationer. Senere bliver der stillet skarpt på, hvordan Kulturarvsclusteret er med til at understøtte forskning, og hvordan samspillet mellem forsker og konsulent er med til at skabe et optimalt forskningsdesign.

Giv episoden et lyt, og hør hele podcastserien her

God lyttelyst!

Posted by Mads Bossen Hansen in Repost, 0 comments